ArtIT
 Deutsch  English  Nederlands
Home Over Ons Advies Service Support Verkoop Vacatures Contact
Verkoop
Migraties
VoIP
Remote
Security
Datarecovery
Partners
Security

Beveiliging Netwerk en Computers


Geregeld een onderzoek laten uitvoeren ten behoeve van de veiligheid van uw netwerk is iets wat veel ondernemers door
ArtIT laten uitvoeren. Beveiliging van uw netwerk en de computers binnen dit netwerk is een zeer belangrijk punt en wordt nog vaak onvoldoende gedaan en niet geoptimaliseerd.

Doordat de computers op internet zijn aangesloten is het risico op virussen, bedrijfsspionage, phishing (digitale identiteit overname), wardriving (bij draadloze netwerken), spyware en malware heel groot.
 Maatregelen


Zowel software-, als hardwarematige maatregelen kunnen worden genomen voor een optimale veiligheid van uw netwerk. Ook moet er gedacht worden aan menselijke en organisatorische maatregen. ArtIT kan u hierbij adviseren.
 


Bedrijfsspionage

Een nog belangrijker punt voor de ondernemer om in acht te nemen is (bedrijfs)spionage. Niet alleen moet u denken aan “inbrekers” van buitenaf, die met belangrijke bedrijfsgegevens aan de haal gaan, maar veel vaker blijkt dat eigen personeel zich aan bedrijfsspionage schuldig maakt.

Dit kan zijn uit frustratie of wraak voor een gemiste promotie, maar ook financieel voordeel speelt hierbij een grote rol. Door (bedrijfs)spionage kan uw bedrijf ernstig beschadigd worden met alle mogelijke gevolgen van dien.
 Security Scan


Een onderzoek laten uitvoeren hoe het zit met de beveiliging van uw ICT infrastructuur is van groot belang om er zeker van te zijn dat uw data niet in handen komt van criminelen. Aan de hand van een aantal vragen, onderzoeken wij hoe uw netwerk beveiliging momenteel is ingericht.

Daarnaast wordt er ook een technische inventarisatie gemaakt van uw netwerk door één van onze Security Specialisten bij u op locatie. Aan de hand van deze gegevens komt er een analyse van bevindingen met betrekking tot gevonden knelpunten en eventuele verbeterpunten. Al naar gelang de uitkomst van deze analyse kan er een op maat gemaakte offerte worden gedaan door ArtIT.


Netwerk Analyse

Indien gewenst kan de security scan uitgebreid worden met een analyse van het netwerk waarbij ook de functionaliteit van het gehele netwerk wordt onderzocht. Te denken valt aan de werking van de gebruikte netwerkcomponenten, server apparatuur en zijn werking, welke applicaties er worden gebruikt, is er voldoende bandbreedte en welke software er niet wordt gebruikt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden om een gezond en schoon netwerk te houden, waardoor er op korte, maar ook op lange termijn minder problemen zullen ontstaan. Hierna volgt de analyse, waarna indien gewenst een passende offerte wordt aangeboden voor de eventuele aanpassingen.

Aangezien ArtIT onafhankelijk opereert, zal er altijd een eerlijk en optimaal advies uitkomen, welke wij ten allen tijde zullen proberen in te passen binnen het budget van de klant. Natuurlijk is het voor de ondernemer ook mogelijk om alleen de netwerk analyse uit te laten voeren, zonder de security scan.Personeel Screening


Een ondernemer kan zijn twijfels hebben met betrekking tot een bepaalde werknemer. U kan dan door ArtIT een personeelds-lid screening laten uitvoeren. ArtIT zal dan, door middel van een aantal technieken, onder andere nagaan wat voor een dataverkeer er is,
  waar de werknemer zoal komt binnen het bedrijfsnetwerk, en welke internetsites er bezocht worden ondanks dat de historie is gewist. Dit gebeurt op een dermate discrete wijze dat niemand binnen het bedrijf weet waar de ondernemer mee bezig is.


Sabotage - Recherche

Soms zijn er erg veel technische storingen binnen het netwerk van een bedrijf. Deze technische storingen zijn voor ArtIT veelal te achterhalen en te analyseren. Wat is hier de reden voor? Waar gebeurt dit precies?

Gebeurt dit herhaaldelijk, gebeurt dit met opzet (sabotage) of niet, wie heeft het veroorzaakt, wat is de reden hiervoor ? Allerlei vragen die te beantwoorden zijn.
  ArtIT helpt u deze problemen in kaart te brengen en oplossingen te bieden, waar nodig. 

Bel of mail ons gerust voor verdere informatie 036 – 524 66 46 of
info@artit.nl
.  
Disclaimer
©2007 by ArtIT