ArtIT
 Deutsch  English  Nederlands
Home Over Ons Advies Service Support Verkoop Vacatures Contact
Service
Migraties
Verhuizingen
Home Office
Projecten
Human Resource
Data Security
Disaster Recovery
Endpoint Security
Data & Disaster Recovery

ArtIT Data Recovery


Data recovery is het terughalen van gegevens, zoals op bijvoorbeeld een harde schijf , die verloren lijken te zijn. Veelal staan deze verloren gegevens nog gewoon op de desbetreffende media drager, maar zijn de gegevens niet direct meer opvraagbaar.

Vaak kunnen we de data via omwegen weer tevoorschijn halen. Data recovery kan nodig zijn als er:
  per ongeluk bestanden zijn verwijderd
 
een computer virus is
 
een corrupt bestand systeem ontstaat
 
een stroom onderbreking was
 
kortsluiting of andere mechanische problemen zijn
 
vergeten wachtwoorden
 
abusievelijk formatteren


ArtIT Disaster recovery

Wat als het wel echt fout gaat ? De server gaat plat. Er kan niet meer gewerkt worden. De server moet zo snel mogelijk weer in de "lucht". De data moet snel weer beschikbaar zijn. 

Back-ups zijn noodzakelijk, dat beseffen we allemaal. Maar elk bedrijf zou ook een continuïteits plan of “disaster recovery plan” (noodherstelplan) moeten hebben. Zo'n plan beschrijft wat er moet gebeuren bij een calamiteit die de ICT werking van het bedrijf onderbreekt of zelfs verloren doet gaan, zodat de ICT functionaliteit zo snel mogelijk weer beschikbaar is.
 

Moderne bedrijven steunen immers zwaar op hun ICT werking: die is zo noodzakelijk, dat het bedrijf ogenblikkelijk verlies begint te maken zodra die ICT werking uitvalt en zelfs failliet kan gaan als dat niet binnen een zekere termijn hersteld kan worden.

Disclaimer
©2007 by ArtIT